post

Plute-din-carbon
image-215

Plutele ce au corpul construit din carbon prezinta avantaje multiple. In primul rand au cea mai mare flotabilitate din ceea ce se cunoaste pana in prezent. Au rezistenta mai mare ca orice alta constructie de plute cunoscuta, exteriorul acestora rezistand fara probleme la nenumaratele solicitari ale firelor pe suprafata acestora. Nu absorb apa sub nicio forma, nu isi modifica volumul functie de temperatura ambientala, sunt cele mai stabile. La ora actuala sunt singurul producator al acestor plute si, normal inventatorul acestei solutii.

Plute-din-carbon1
image-216

Plute destinate pescuitului de viteza, corp carbon, kile otel suedez; nedeformabile, antene interschimbabile.  Cele mai rezistente plute, destinate solicitarilor maxime, asa cum se intampla la pescuitul de viteza. Practic, plute indestructibile in maniera pescuitului de viteza.

Kilele speciale sunt construite din otel suedez tratat termic. Kile perfect nedeformabile la solicitari intempestive. Aceste plute, datorita constructiei speciale,  au capacitatea de a verticaliza instantaneu, reducand la maxim timpii morti, si anume, reduc total timpul pierdut de pluta pana la intrarea acesteia in lucru.

***

Plute-de-viteza-cu-corpul-din-carbon
image-217

Plute de viteza cu corpul din carbon, fir interior, antene interschimbabile. Avantajul acestor plute, pe langa factorul de rezistenta sporita si celelalte avantaje oferite de plutele cu corp de carbon, este ca elimina frecarea inerenta dintre fir si corpul plutei. Avand in vedere ca vorbim de plute de viteza, acestea sunt solicitate cu mult peste celelalte plute. Normal ca, in acest caz frecarea permanenta dintre corpul plutei si fir, duce la deteriorarea prematura a firului. Cu alte cuvinte, utilizarea firului interiort, elimina orice forma de uzura prematura a firului. Datorita tubajului interior al plutei, microtub teflon, frecarea si posibilitatea deteriorarii firului este inlaturata si pe traectul din interiorul plutei. Pluta mai prezinta avantajul de a da posibilitatea coborarii corpul plutei pe kila atunci cand incepe vantul. Astfel se reduce miscarea momelii datorita tangajului valurilor.

Plute-de-viteza-cu-corpul-din-carbon2

Din constructie, plutele au baricentrul coborat, sub corpul plutei. Acest lucru confera plutei pe toata durata de exploatare o stabilitate remarcabila.

***

Pluta-cu-corpul-din-carbon,-varianta-cu-fir-exterior
image-218

Pluta cu corpul din carbon, varianta cu fir exterior, antena interschimbabila. Datorita formei afusolate, pluta poate fi folosita si in varianta fir exterior. Datorita centrului tubat cu microtub teflon, se poate executa fie montarea cu fir interior, fie aceasta varianta cu fir exterior. Celelalte avantaje raman valabile, inclusiv posibilitatea coborarii corpului plutei pe kila de carbon

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *